februari, vart tog du vagen?

ja, denna manden forsvann och det kanns som att det var en evighetsen vi sa att det skulle bli slutet av februari, halls, vart tar tiden vagen?
jag tror att de kommer ga lika fort i mars, om inte mer, for vi kommer att ha fullt.
i ferbruari har vi mest vart pa forskolan unte veckorna men haft fullt upp med olika saker pa veckorna.

forsta helgen avr vi i pretoria och halsade pa lite folk som bor dar, tycker verkligen om den staden. det kanns verkligen som att det ar en storstad jag ahde kunnat gilla, men jag ska nog inte flytta hit, det ar pa tok for varmt.
men pa kvallen sa blev det svlare och det kansn som det hade vart lattare att pa dar, for det ar inte lika varmt.
vi var pa zoo och gick pa bio och hade det bara nice.

vi tog och akte till Neilspruit en lordag sjalva, och det avr bra, for hemma hade det varit hela 43 grader den dagen, vi hade som tur AC inne i shopingcentret, men pa kvallen nar vi kom hem var det svart att sova for det var fortfarande runt 36 grader pa kvallen, vid 23, nar vi skulle sova.

jag brukar kunna sova vart vi an ar, bara om jag har trott, men varmen ahr gjort att jag itne sovit ra och det kanns som man ar konstant trott. men det har blivit battre.

tyvarr blev jag forkyld igen eftersom alla barnen nu ahr blivit forkylda igen och nyser ratt ut, men det finns inte direkt mojligheter for dem att tvatta handerna, och jag vet iten hur manga ganger om dagen vi torkar bort snor som rinner fran barnens nasor eller hor hur de nyser.

det har kommit fler barn denna manaden, och nu ar det hela 70 barn pa skolan och det ar for manga barn, for fa larare och for liten plats, det ar itne barnens fel men lararna tar in dem sa lange alla kan betala, det ar inte rett svenskt tank, men iaf, vi var se.
"Mam Anna, I love you" far man hora ett antal ganger i veckan. det varmer mitt hjarta och det komemr jag leva lange pa efter att jag ahr lamnat dem.

forra helgen var vi med familjen pa olika turistsaker omkring i Mpumbalanga och bla Gods window och lite andra saker, det var fint och underbar utsikt, men langtar tills vi ska bo i Krugerparken och ska kolla pa alla djuren.

nu borjar alla prata om att det inte ar lang tid kvar och det ar nagot som man forsoker fortranga, OK, jag vet att jag ville hem for en manad sen, men skulle kunna stanna 3 manader till. visst langtar jag efter det som ar svenskt, men iaf, man kommer in sa bra i allt hare nu, och det kanns inte som att man har hunnit emd att gora allt vi vill an. emelies syster kommer nasta vecka, sedan ska vi till Mosambique, och Kapstaden innan vi aker hem i april, samtidigt som man vill hja tid med alla barnen, AVEN om de kan ga mig pa nerverna.

som sagt, vill nog ha vinter och kyla i liten mangd typ en manad, sedan tillbaka hit. men det gar ju inte..
menmen, det far ta den tiden det tar och njust nu leverjag det storsta aventyret som jag ahr kommit pa mig sjalv att gora:)

ha det sa bra hemma!
KRam

det ar varmt:)

detta ar en ny liten favorit, Mfumo 2 ar

detta ar en ny liten kille som har tagit mitt hjarta, Mfumo 2 arsom ar HELT UNDERBAR!
skrattar och har sig, at sig sjalv och alla andra:) kan man ta med han hem, ganska liten ju:)





nagra av mina killar, Sbonelo, Tzoni. Engetani och Thapelo. rikigt fins killar det/






mitt oga var rott nar det var inflammerat. speciellt det hogra, men detta var efter ca 4 dagar med piller och droppar.





Papa Kozha fyllde ar i slutet av januari. dock ar mitt oga lite konstigt fortfarande.
det var hemma kvall med massa lagad mat, skratt och lite onr i kroppen eftersom antibiotikan inte hade gatt ut an.
pa kvallen hade Emelie fatt feber.

 

har i af sett lejon nuy och nu saknas bara leopard till alla mina big 5 att se:)




I have the time of my live.

japp, det gar itne att saga annat, nu nar det ar sportlov runt omkring hemma, sitter jag i sommarklder och nastan tycker att det ar for varmt.
men livet ahr funkar bra och all hemlangtan som fanns for nagra veckor sedan ar som bortblast.

nu ahr vi kommit in valdigt bra i vardagen, och aven om emelie blev sjuk veckan efter mig, (hog feber) har vi kommit tillbaka igen och kor pa for fullt.
det kommer standigt nya barn som inte ar vana vid forskolan, som grater konstanmt och inte vill bli trostade.

det finns en som ar extremt jobbig, hon vill itne ha de andra lararna utan kryper efter mig och Ems hela tiden, och nar vi da ska ta upp henna for att trosta sager de till henna att ga ner vilket gor att hon skriker annu mer.

jag ahr fatt mig en grupp med killar som har blivit mina fans. de ar mellan 5-6 ar, ocg var svara att charma fran borjan,e fetrsom tjejerna ar de som vill ha mest uppmarksamhet, men jag satt och byggde klossar tillsammasn emd dem en eftermiddag och lakte med bilarna, sen dess ar vi bastisar och gor Hi five varje morgon nar vi kommer.

En vanlig vecka i Mkhuhlu

Mandag:
forskolan mellan 8-15, sedan kyrkan 17 och en timmer framat,
Tisdag     forskolan mellan 8-15, ungdomscellgrupp mellan 17-19
onsdag    forskolan mellan 8-15 och sedan celgrupp med familjen
torsdag   forskolan mellan 8-15, lediga pe eftermiddagen
fredag    forskolan mellan 8-15, kyrkan kl 17

pa helgerna ar vi lediga men det ar ungdomservice vid 14 och pa sondagen mote 10.30 och sedan ungdomskoren pa eftermiddagen.

pa kvallarna ar det alltid tv och lite umgas med familjen, ta han om disken och sant. det blir en hel del lasning for min del da jag ahr kopt hela Twigligth serien:)

forra helgen var vi dock ivag hela helgen tillsammasn emd aldsta systern, vi akte taxi dit, en vit, men en bra en.
det var verkligen nice och en storstad. det sar en av de storre i SA.

pa fregdane var vi ute och gick en svang, kopte mat och var bara trotta, fetrsom det ar ca 45 mil dit, en jobbig och lang resa.
pa lordagen var vi uppe tidigt, for vi trodde att vi skulel ivag, men detta ar anda afrika ch de tar det som det kommer.

men vi akte i vag pa Zoo pa formiddagen, ungefar som kolmarden i storlek, eller storre, och sedan pa kvallen var vi pa bio och sag Sandra Bullocks nya. den var bra.

pa sondagen sa var vi i en ganska ny kyrka, och det a vr fart oc flakt.

det ar kul att se att kyrkorna har vaxer och att det ar nya unga frascha lokaler.:)


annars har det inte hant sa mycket. veckan ahr gatt fort och nu till helgen sak vi till Neilspruit och halsa pa Bror, som har vart missionar har sedan mitten pa 50-talet och som bor kvar har nu. ska bli kul att komma till en storre stad igen och kunna prata svenska, ata lite svenskt och ha det trevligt.

hoppas ni mar bra dar hemma och njuter av vintern.!