2010

japp, nytt ar och nytt decemier.
det har vart ltie galet de dagarna som vi ahr vart har.

det har vart varmt, emelie ahr fatt for mycket so och det har vart skont att vara anonym igen.

nr vi kom hit morgonen den 29 december var det som att komma hem. bort fran kulturkrockar och massa saker.
det har vart mycket folk har udner veckan, massa fan den amerikanska fredskaren, som vi har bytt erfarenheter med andra volontarer att ihte rikigt kunna bli forstadda, att kanna sig uttittat och forsoka passa in i en kultur som verkligen inte ar en egen. men till skilland fran oss sa har de har i 2 ar och vi 6 manader, vilket gjort att man klarar en mandad till. och de var verkligen inspirarden och givande. tror att det ar bara att prata mycket med andra volontarer som bor i omraden dar de ar dew enda tiva, och tjejerna bor sjalva, medan de gifta paren bor tillsammans.
sedan var det ett stort gang fran jobeck saom var har for att festa, de var roliga, men fatt for mycket ..

denna semstern ahr vart bra, vi ahr inte gjort sa mycket, men vart pa bio tva ganger, sett Avatar 3D och en komedi som heter Couples reatrat. helt ok bada tva och skont att kunna komma ivag en stund, det kostar inte med an 40 rand, ca 35 svenska kronor.

annars har vi vart stranden mycket, jag ahr fastnat for Twiligth lasandet och har nu alla pa engelska(det du stina).
det var en familj fran Norge har i 4 dagar som vi umgicks mycket emd, det var skojnt att kunna prata svenska och umgas emd folk fran sin egen kultur.

idag var vi uppe pa stadiumet som ska ha alla matcher har i Durban. man akn aha upp i en hiss och se allt, och sta dar uppe. 236 meter over marken, och yes, Emelie var med. det ni. (hon ar hojd radd)

bara samtal krafter for deintensiva manaderna som vi ahr kvar har, det kansn som i har haft det rikigt lungt nu i ovr en manad, sen ar det 3 mander kvar och allt ar uppbokat, det kanske ar det basta for att motverka hemlangtan, men anda, att hinna andas kan vara bra.

det hande en olycka hare pa natten till nyarsdagen, en ung man drunknade i poolen, vilket vart obehagligt for teorin till att det hande vart olika, men det sags att han va full, simmade och fick en hjartattack eller sa.
hur hemsk att ha dog, och han var har med sin fru pa honeymoon, vilket gor det varre.
vi pratade inte mycket med dem, men iaf.

hort att vadret vart kallt och skont hemma nu, har ar det sommar och nice.
komemr vara varmare i Mkhuhlu, men tillbaka till barnen.

denna veckan kommer besta av bon och fasta, men min mage ar itne sa bra, sa kommer att ga till en lakare nu nar vi kommer hem. hoppas itne pa spruta bara.

Grattis sister som fyller 19 idag och mormor som fyller 80 imorrn!

ta hand om er!

kram Anna

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback