Mozambique-och lite annat med


Fina huset dar mama Sibuel bor.


Emelie och Sibuels yngsta son,Tomas 3 ar. hon har 4 fosterbarn som hon tagit hand om som ar foraldralosa.


Barnen pa forskolan, mycket lugnare an vara, men einte myecket engelska da det ar portugisiska de pratar som forsta sprak.


Det blev lite bakning pa eftermiddagen innan vi skulle ut till en pastor. i 41 graders varme.


Mozambique by car


Tva varma, glada och svettiga volontarer ute pa marknaden i stan, det var galet och det mesta ar secondhand de saljer, men i bra kvalite till skillnad fran en de andra stallen vi sett.


Mama Sibuel kollar pa klader



Tom och tva tvillingar vi haldes pa


Valkommen till mitt Mozambuiqe! det riktiga Afrika.



Jag och tvillingarna utand for huset som ar koket.



det kom massa kossor pa vagen hem och Emelie skulle vara tuffm men blev radd nar de rorde pa sig:P



nar vi kom hem sommnade jag och Tom i soffan i vantan pa maten.



Vi var och halsade pa en skola, kande mig som en kandis..


Nagra av mina barn pa skolan, Titti och Willy




Naturen ar verkligen inget fel pa:)


Vi, vid God window for en manda sen ungefar, det kanns som vi sitter tillsammans:) kommer bli wierd att komma hem och undra vart min vimsige Emelie ar.:P

Mozambique, dar det ar varmt och det finns massa mygg och flugor!

japp, till slut hamnade vi da har, i Mozambique, aven om mycket talade emot det,
nar vi skulle paminna mama Aggie om hur vi skulle ta oss till borden, deras bil var nalmligen sonder och visste inte om de skulle fixa den, och att vi sjalva skulle forsoka fa tag p nana som ville skjutsa oss, men denna gangen kande vi att vi inte orkade vara snalla ochs a ratt ut att det inte fanns det, for innnan nar vi fragat om skjuts har det vart ett helt foretag!

sa vi kom ifall i vag vid halv tola fran Mkhuhlu och var framme vid boarden vid halv 3 vilket gjorde att vi skulle ha massa pass, visum och liknande och fck sta i ko och sedanvantade vi ca 1 timme pa mamma Sibuel som skulle hamta oss. det gock bra och vi borjade aka 6 timmar i bilen och ju langre och langre ut vi kom, desto mer liknande det Afrika som vi verkligen inte sett.
nar vi kom fram till samhallet som vi skulle bo is hos Sibuel kom vi fram till att det var en mindre stad.
och huset vi ska bo i hade inomhus toa och till och emd dusch! fast bara kallvatten, och hon har internet hemma saom vi kunde anvande om vi ville.
MEN bara att det var galet varm i rummet och i mitten av natte vaknade jag av att myggnatten gor ont och ansikten kliar och svider.

nar vi senare under dagen ska kopa salva mot det sager de som saljer det till mamma Sibuel att myggnat ska man hanga upp och vadra minst 24 timmar innan det anvands forsta gangen.. inte latt att veta.

sa ida ahr vi haft det runt 38 grader och det ar for mycket, men till helgen sak vi till Maputo, huvudstaden i landet och bada i havet. kommer blis a nice.

sova snart och se om det gaar battre denna natten da jag ahr varts a trott hela dagen.

kram Anna

Blandade bilder


Mina sma killar, klart 2 favoriter om man far ha det. Mfom 2 ar och Vafana 3 ar, kommer alltid med ett leende och nagra man far fraga nagra ganger varje dag om de behover g pa toa, for risken finns att de kissar pa sig annars.


Vi tog med lararan ut och ata pa maxis som tack for allt de har gjort for oss och jag sager da det, att afrikanskla kvinnor kan ata!



jag och Grannon inne i Kruger Parken nar vi hade atit, Grannon jobbar i kyrkan at pastorn och som sekreterare.





Mama Aggies soner, Khapela och Tembisu:)


Mamma Aggie undervisar om sondagskolelarare. det avr itne sa manga dar, men det var intressant.



vi sag massa noshorningar nar vi var pa safari i Kruger.


en glad och underbar Tzoni far avsluta detta blogginlagg, KOMMER SAKNA HONOM MASSA> alskade barn!

3 veckor kvar, vart tog tiden vagen...??

japp, det blev den veckan som vi har sett framemot massa. vi aker till Kruger Parken imorrn med barnen pa forskolan, det vill saga de som kan betala 100 rand till transport och mat.
det ar 22 barn som ska med och 6 larare sa det kommer nog bli bra.
pa onsdag ska vi till Mosambique for att traffa en kvinna som ar missionar dar och har ett arbete emd foraldralosa barn.
efter det kommer vi att vara med pa 3 dagars traning med Petra Bible Collage som tranar sondagsskolelarare och forskolalarera om hur man undervisar fran bibeln pa ett banrs niva.
under paskhelgen kommer det att vara en konferens i Witbank som vi ska pa, och efter det flyger vi den 5 april till Kapstaden for 5 dagars semester innan det bli hemfard hi i 4 dagar innan vi sak hem.
det sker verkligen allt i sista minuten, men vi ville vara med pa  forskolan sa mycket som mojligt och det kommer bli nice.

det kanns sa overkligt att saga att vi aker hem snart, speciellt nar alla pratar om det, sjalv ser jag framemot flyget(trodde inte jag skulle saga det) for det kommer finnas massa filmer att se, men det kanns som att hjartat komemr att bli kvar har, samtdigt som att komma hem kan bli ganska skont det med, kommer att frysa gasnka mycket om det ar sa att snon ligger kvar, vilket det later som att den ska.
eftersom jag sitter i tublinne nu och shorts kanns det konstigt med jacka om mossa. men iaf.

det kanns somatt ju mindre hemlengtan man ahr, desto mindre har man att skriva, men vi mar bra iaf och ser framemoet att gora alla sakerna som ligger framfor oss.

vi ska aka in till Neilspruti nasta vecka och se fotballsarenen dar med, det kommer att bli kul.

hoppas ni ahr bra hemma och att bilderna upskattas, alltid roligare emd bilder an text.

kram ANna

Blandade bilder



utsikten fran Gods Window ar slaende.
man kan se upp till Botzwana och Mosambique.
lovely!




The Poteholes, dar det ar att lkitet vattenmfall, som inget skapat utan det har skapats av sig sjalv.\
blev sugen pa att bada.
 


Tre harliga killar, Vafana 2ar, Ntando 3 ar  och Presious 4 ar.




Grannon, som jobbar i kyrklan med Lisa som var forra arets stepoutare.




Lararna pa skolan, mama den nya, mama Mnisi, sis Sofie och sis Alice


svenskarna intar Mkhuhlu

japp, just nu befinner det sig 4 svenskar har(forutam alla turister)
emelies syster och svaer ar har, vilket innabar forskolan pa dagen och massa saker pa efter middargana.
i sondags var vi i Nelispruit pa bio och at ute, tisdags vad det Gods Window och turistande som galler och torsdag-fredag sak vi till kruger parken, dar det finns alla vilda djuren, det kommer bli safari och nie.
igar var Lisa fran forra aret har. det var skont att prata med nagon som vet axakt mhur man kanner, aven om hon inte var i varan familj eller samhalle.

det skulle kommit ett buss last emd svenskar men de kom inte sa det blir pa mandag hoppas vi.

det ar bara 5 veckor kjvar nu och det kanns overkligt. det asr sa mycket som vi ahr kvar att gor, men samtidigt kommer det springa ivag.

vi ska till Mosambique en vecka, och se AIDS arbete dar, vi ska bvara med pa 3 dagar for forskolelarare och folsk som jobbar med barn i kyrkan, vi ska pa en paskkonferens och vi ska till  Kapstaden och hit igen for att saga hej da. hur ska man klara det? borjat ta massa bilder pa barnen nu bara for att fa massa fina.

ska lagga upp lite bilder i stallet for text tankte jag.

Ha det rba hemma! kram