En ny sida av staden

Ännu en vecka har gått är i Kapstaden.
Det känns som det alltid är helg här. Det får mig att påminnas om en kompis til mig som jag gick med på Mariannelunds folkhögskola för några år sedan, han sa att det alltid känns som måndag och fredag på folkis.
Förra helgen var det bra väder, lite blåsigt men vart och på söndagen drog några tjejer till stranden. Underbart att i mitten av oktober kunna ligga på en strand och svettas sjukt mycket. 
Veckan har innehållt massa praktik i soppköket, samtal med vissa av personerna som kommer dit. Några lite djupare samtal med vissa. Det är så sjukt mycket att ta in av vissa. De berättar såna historier om hur deras liv blivit som det är idag. En person som jag pratade med, i 40 års åldern, jobbade för bara några år sedan som resturangchef i Waterfront, ett av de större shoppingcentrumen här, och ett ställe där många turtister men även lokalbefolkning kommer för att äta. Personen bodde även i Seapoint, som är ett " av de finare ställena" i centrala stan. Hen levde ett gott iv, men det kom in alkohol i bilden och på bara några månader förlorade personen allt och hamnade på gatan.
Idag är personen i fas igen och jobbar med ett jobb som hen trivs med, men just att höra vissa historier. 
Det gör även ont i hjärtat när det kommer barn med sina föräldrar. Dessa underbart söta små barn som inte vet så mycket annat i livet än den situationen de bor.
 
Idag( fredag) åkte jag, Moa, Vera( en holländsk tjej från huset) Linda och Therese till Lions Head för att "hijka" till toppen. Det var verkligen uppåt. Det kändes i benen både upp och ned, men å vilken utsikt. Kan nog säga att den är häftigare än från Table Mountain. 
 
 
Högst upp, på en sten längst ut, utsikten från den här toppen är oslagbar. En pirrande känsla i kroppen av utsikten, kanske mest pga höjden, men även för glädjen över att vara här:)
 
 
 
Bild över vackra Camps Bay. Med magiskt vita stränder och bergen i bakgrunden.
 
 
 
 
 
Jag och Vera, den hollänska tjejen som bor i vårat hus. Hon är volontär i en skola för barn med autism. 
Här var vi på tur i BoKaap. Dit muslimerna blev flyttade under Apartheid. 
 
 
De tänkte att ska de bo här så ville de minsann inte ha grått och trist( eller vita hus med röda tak som de vita) så de målade sina hus i olika fina färger. Idag bor de fortfarande många muslimer där, eller så hyr de ut det till studnter eller annat folk. Här är Daniela från Colombia med på bilden.
 
 
 
 
På tur omkring stan, med Table Mountain i bakgrunden. Adi, en tysk tjej, Moa, min roomie, Daniela och jag.
 
 
 
 
 
Nu ikväll har jag varit hemma själv medan de andra har varit ute och ätit. När man bor med 7 andra i ett hus och delar kök, toa och även rum med en annan, så behövs lite egentid. Det var skönt och behövligt. Lagade vegetarisk köttfärssås och kollat lite på Tre Kronor på youtube. När internet inte är så pass bra att det går att kolla Netflix så får man kolla på vad som finns.
I helgen ska vi på olika saker, ser mest framemot att åka till Cape Point på söndag. Det kan seriöst vara en av de vackraste platserna på jorden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: K- S

Himla kul att få läsa din blogg :D Fina bilder har du tagit också, måste verkligen vara en resa för livet!

2014-11-05 @ 20:12:44
URL: http://dinkelhoppare.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback