Turisthelg

I fredags åkte vi ett gång på en tur som heter Garden Route. Det är längst en väg så är det massa turist saker man kan se och göra. På vårat schema stod bland annat att åka till en strutsfram, åka och kolla på massa grottor, olika till en "ranch" där det fanns många olika djur, ( ungefär mer som ett litet zoo). Åka till en elefantpark, åka till en Rastafari by och paddla kanot till och från ett vattenfall( vilket jag trodde jag skulle vara mycket större.)
Våran dag började kl 05.00 på på fredagsmorgonen och sedan var det full rulle hela dagen. 
Kan säga att det var många av oss som somnade gott på kvällen, framåt 21.30 tiden hade alla somnat nästan.
 
 
Ca 5 timmar utanför Kapstaden är det mer berg och naturen är lite annorlunda, men så sjukt fint.
 
 
Vi fick möjlighet att klappa cheethas, leoparder. Det var väldigt nervöst innan, men vilken upplevelse. En mäktig känsla, men väldigt konstigt eftersom de ska vara det vilda.
 
På morganen andra dagen, så gick en del ner till stranden vid 5.45 för att kolla på soluppgången. Jag tog lite bilder från balkongen, väldigt fint och underbart att höra havet mot stranden. Dock var det väldigt kallt på morgonen och mestadelen frös nog under kvällen/ morgonen. 
 
 
 
Vi hamnade på en elefantpark. Här fick vi chansen att klappa, mata och gå " hand i hand" med elefanterna. 
Även här var jag lite delat, för de ska ju egentligen vara ute i det vilda. Men det var en mäktig känsla att kunna vara så nära dessa stora och häftiga djur. Tror minsann att elefant ska vara mitt nya favoritdjur:)
 
 
 
I slutet så fick vi mata dem. Häftigt att se hur de använder sin snabel som sin "hand" för att kunna lägga in i munnen.
 
 
 
 
På rastafarin så var det ett "community" som bodde tilllsammans, 35 familjer och 40 barn. de bodde i ett township, och levde att ganska laidback liv. Våran guide menade att det inte var något fel mer att använda marijuana, eller liknande, att världen skulle vara en plats med fred om alla levade som dem. Redan som barn började deras hår att bli dreads och sedan hade de det resten av liver. Inte så fräscht på vissa vi såg. 
detta lilla barnet hade inte börjat få något än, men det syntes lite att inom en tid, inte allt för långt skulle det komma att ha dread också.
 
 
Efter en lång resa hem, på ca 7 h med lite sovande och allmänt glad stämning så var vi äntligen hemma, och det var en sådan skön känsla att komma hem. För trots att hemma är i Sverige, så älskar jag denna staden mer för varje dag. Och det känns hemma, allt som är omkring här. Lite skillnad mot Sverige dock, att alltid behöva vara lite på sin vakt, vart man än går, men annars kunna gå i shorts och linne i okctober. Det är inget hemma med vädret som jag saknar.  Torts att vi bor i en stad som har fyra olika väderslag, på en dag. 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback